Türkiye’de gerçekleştirilen en farklı, ‘KESTİRİMCİ BAKIM TEKNOLOJİLERİ’ eğitimine davetlisiniz!
Son dönemde artan rekabet koşulları, ‘KESTİRİMCİ BAKIM’ stratejilerinin uygulanması konusunda bir farkındalık yaratmaya başladı. Hemen her hafta farklı bir endüstriyel tesisin, kestirimci bakım stratejisine geçiş için hazırlık yaptığını duyuyoruz. Peki; ‘KESTİRİMCİ BAKIM’ stratejisini ne kadar tanıyoruz? Bu stratejinin kullandığı teknolojileri ve yöntemleri bilmeden, ne kadar başarılı olabiliriz? İşte bu soruların cevaplarını, aramaya başladığınızı hissettiğimiz andan itibaren, sizlere ‘KESTİRİMCİ BAKIM TEKNOLOJİLERİ’ eğitiminin müfredatını hazırlamaya koyulduk. Eminiz ki bu eğitimi çok beğeneceksiniz ve vereceğiniz geri bildirimlerle de mükemmele ulaştıracaksınız.
Eğitim içeriğinde neler bulacaksınız?
Eğitimin başında, Bakım Stratejilerindeki farklılıkların, endüstriyel tesislerin karlılığında ve değerinde ne kadar etkili olduğunu gözler önüne sereceğiz. Sonrasında ise, genel hatları ile kestirimci bakım teknolojilerini kullanarak, örnek ekipman ve yedek parça ömürlerinin ne kadar uzatılabileceği ile enerji tasarrufu konularını ele alacağız. Küvet eğrisi ile D-I-P-F eğrisi, Kritiklik Analizi ve ISO 18436 konularına kısaca değindikten sonra, KESTİRİMCİ BAKIM TEKNOLOJİLERİNİN en önemli 6 başlığı olan;
-
TİTREŞİM TEORİLERİ YARDIMI İLE DURUM İZLEME VE ANALİZ,
-
TERMOGRAFİ TEKNOLOJİSİ İLE DURUM İZLEME VE ANALİZ,
-
ULTRASONİK YÖNTEMLER İLE DURUM İZLEME VE ANALİZ,
-
YAĞ VE PARTİKÜL ANALİZİ,
-
ELEKTRİKSEL METOTLAR İLE YAPILAN DURUM İZLEME VE ANALİZ,
-
TAHRİBATSIZ MUAYENE YÖNTEMLERİ İLE YAPILAN DURUM İZLEME VE ANALİZ
konularını işleyeceğiz. Her bir başlık, bu alanda uzman kişilerin anlatımı ve tecrübeleri ile karşılıklı etkileşim halinde işlenecektir.
Kestirimci Bakımın Önemini Gösteren Örnekler

Yağda bulunan su rulman ömrünü dramatik bir şekilde düşürür. Örneğin yağda binde bir miktarda su bulunması Rulman ömrünü %70 oranında düşürür. Yağda binde 1,5 oranda su var ise gözle görebileceğiniz bir bulanık oluşur. Bu nedenle yağda su olup olmadığı sıklıkla test edilmelidir.

Elektrik motorları normal çalışma koşulu sıcaklığının 10 derece üzerinde çalıştırıldığında motor yalıtım ömrü yarıya düşer. Bu nedenle elektrik motorlarının çalışma sıcaklığının sürekli kontrolü elektrik motorunun ömrünü uzatmada önemlidir.


Redüktördeki bir dişli problemini hasar ilerlemeden titreşim analizi ile fark edebilir ve tesiste duruş yaşamadan önleminizi alabilirsiniz.

Çalışmayan bir buhar kapanını termal görüntüleme ile görebilir ve büyük kayıplara neden olmadan önlem alabilirsiniz.
Biraz da uzmanlarımızı tanıyalım :
Özgün YAKAR (Titreşim Teorileri, Termografi Teknolojisi, Ultrasonik Yöntemler)
Prüftechnik grubun, Türkiye şubesinde Teknik Departman Yöneticisi olarak görev yapan Özgün Yakar, Tesislerde Güvenilirlik kapsamının bir kolu olan, Durum İzleme Sistemleri konusunda çalışmaktadır. 2010 yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olan Yakar, İstanbul Teknik Üniversitesinde Titreşim ve Akustik programında tamamladığı Yüksek Lisansının ardından, aynı bölümde Doktorasına devam etmektedir. Titreşim alanında ISO CAT III ve Termografi alanında ISO CAT II sertifikalarına sahip olan Özgün Yakar; Titreşim alanında ISO CAT I, ISO CAT II, Termografi alanında ISO CAT I eğitimleri vermektedir. Endüstriyel tesislerde yoğun analiz tecrübesinden dolayı; eğitimlerinde sahadaki deneyimlerini aktarabilmesi, kursiyerlerimizin memnun ayrılmasını sağlamaktadır.

Bora KİRAZLILAR (Yağ ve Partikül Analizi)

Endüstriyel yağlama ve mekanik bakım konusunda uzman olan Bora Kirazlılar, Zorlu Holding bünyesinde uzun yıllar bakım yöneticiliği yapmış ve kurumsal kariyerinin son 8 yılını, BP-Castrol endüstriyel yağlar Türkiye teknik müdürü olarak sürdürmüştür. İlk basımı, 2007’de yapılan ‘Endüstriyel Bakım’ adlı kitabı (Birsen Yayınevi ISBN 9789755114637/714 sayfa) halen, konu ile ilgili ülkemizdeki en önemli eserdir. MMO tarafından düzenlenen, Bakım Teknolojileri Kongresi’nde, her dönem akademik bilim kurulu üyesi olarak da görev yapan Kirazlılar, bu yılki kongreye de bir bildiri ile destek verecektir. 1997 yılında, Trakya Üniversitesi makine mühendisliği bölümünden mezun olan Bora Kirazlılar; son dönemde işletmelerde sıfır arızayı hedefleyen, Güvenilirlik Esaslı Bakım konusunda da çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Yaklaşık 20 yıllık bakım deneyimi ile verdiği eğitimlerde, genelde pratik ve rafine olan bilgileri, gerek mühendisler gerekse tekniker ve teknisyenlerle paylaşmayı hedeflemektedir
Harun BOLGI (Elektriksel Metodlar ile analizler)
Sakarya, Ufuk Mühendislik firması sahibi olan Harun BOLGI, Tesislerde Güvenilirlik kapsamında, Elektriksel Durum İzleme konusunda çalışmaktadır. Kırıkkale Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olan BOLGI , 2006 – 2012 yıllarında 18 Mart Çan Termik Santrali ve Ocak 2013 – 2013 Haziran, Almus Köklüce HES santrallerinde, elektrik mühendisi olarak görev yapmıştır. Kamu görevinden, idealleri uğruna kendi isteğiyle ayrılmış olan BOLGI; Güç Kalitesi Ölçümü, Termal Ölçüm, Harmonik Filtre - Kompanzasyon Uygulamaları, Kaplin (Mil Eksen) Ayarı ve Enerji Verimliliği uygulamaları alanlarında, farklı endüstriyel tesislerde çalışmalar yapmıştır. Endüstriyel tesislerdeki derin tecrübesinden dolayı; eğitimlerinde sahadaki deneyimlerini aktarabilmesi, kursiyerlerimiz için çok önemli bir kazanç olacaktır.

Yücel FEVZİOĞLU ( Tahribatsız Muayene Yöntemleri)

Prüftechnik grubun Türkiye şubesinde Tahribatsız Muayene Sistemleri Yöneticisi olarak görev yapan Yücel Fevzioğlu, Boyuna dikişli boru üretimi, tel, çubuk, bar üretimi yapan tesislerde yarı mamul yüzey çatlak kontrolleri yapan girdap akımları test sistemleri üzerine çalışmalar yapmaktadır. 2008 yılında Eskişehir Osmangazi üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden mezun olan Fevzioğlu, BTC Boru Hatları kritik kaynak kontrol inspektörü olarak girdiği tahribatsız muayene sektörüne, dünyanın önde gelen tahribatsız muayene cihazları üreticilerinden birinde Türkiye temsilciliğinde satış yöneticiliği yaparak devam etmiştir. Toplamda 2010 yılından bu yana bu alanda çalışan Fevzioğlu, TSE Tahribatsız Muayene Laboratuvarı tarafından verilen Girdap Akımları - II sertifikasına sahiptir. Tahribatsız muayene alanında bir çok alanda çalışmasından ve bu alandaki farklı uygulamalardaki tecrübesinden dolayı, geniş bir yelpazeye sahip olan tahribatsız muayene yöntemlerini kursiyerlerimize pratik bilgilerle aktaracaktır.
Ozan ÇAKITLI (Kestirimci Bakım Teknolojilerine giriş – Güvenilirlik Odaklı Bakım)
2012 yılından beri, Prüftechnik Türkiye yöneticisi olarak çalışan Ozan ÇAKITLI, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine mühendisliği bölümü mezundur. Daha önce, Enerji sektöründe çeşitli kurumlarda görev almış olan Ozan ÇAKITLI, Güvenilirlik Odaklı Bakım konusunda CRL, ARP I ve Termografi konusunda ITC Seviye I sertifikalarına sahiptir. Ozan ÇAKITLI, Kongre ve Konferanslarda, özellikle Güvenilirlik Odaklı Bakım kültürünün yaygınlaşmasına yönelik, bilgilendirme sunumları yapmaktadır.

Kestirimci Bakım Teknolojileri alt başlıkları nasıl işlenecektir?
Her başlık ile ilgili, öncelikle teknoloji ve yöntemler hakkında bilgi verilecektir. Sahada karşılaşılan örnek vakalar ve ilgili teknolojinin, bu vakaları nasıl tespit ettiğine dair bilgi paylaşılacaktır. Ölçüm ve durum izleme teknolojisi ile ilgili, varsa ISO standartları ele alınacak ve personel sertifikasyon koşullarına değinilecektir.
Eğitim size ne sağlayacak?
Eğitim tamamlandığında, Kestirimci Bakım Teknolojileri hakkında genel bilgi edinmiş; bu teknolojilerin kullanımında birbirlerine göre üstünlüklerini öğrenmiş olacaksınız. Edindiğiniz bu bilgiler, Kestirimci Bakım Stratejisini uygularken, hangi ekipmanlarda, hangi teknolojileri kullanabileceğinizi; hangi ekipmanda durum izleme, hangi ekipmanda arızi bakım, hangi ekipmanda periyodik bakım yapmanız gerektiğini anlarken; ani duruşlarınızı ve bakım giderlerinizi nasıl düşürebileceğinizi de kısa sürede öğrenmiş olacaksınız. Saha deneyimleri yüksek olan eğitmenlerimiz sizlere, tesisinize döndüğünüzde, hızlı ve etkin bir biçimde uygulayabileceğiniz, bir çok fikir aşılayacak ve KESTİRİMCİ BAKIM programınızda hızla ilerleyeceksiniz.
https://www.mobiusinstitute.com/site2/detail.asp?LinkID=70 linkinden inceleyebilirsiniz.